Verkstaden

Vår verkstad har jobbat exklusivt med Dodge Ram Trucks sedan 1996

Efter att jobbat exklusivt med Ram i över 20 år så har vi lärt oss en del. Vi servar, säljer och trimmar Ram trucks med specialinriktning på diesel med arbetar även med Dodge Ram bensin. Vi utför alla typen av servicearbeten, bromsar, framvagn, bränsleinsprutning, trimning, motorarbeten, växellådsrenoveringar, mm. 

Vi använder Wi Tech och Techauthority för felsökning och uppdateringar av programvara. Oftast kan vi hjälpa dig på några dagar och har under tiden en lånebil för dig som behöver. Ring för mer info om servicekostnader och tidsbokning.

Vår timpenning är 995 kr / tim ex moms och därmed är vi troligen den billigaste lastbilsverkstaden i mellan Sverige. Vi försöker alltid att vara tydliga med vad vi gör och ha så bra kommunikation med våra kunder som möjligt. Det har fungerat i 25 år och vi hoppas det skall fungera i 25 till. Vi vill ha betalt för vår tid samt det material vi gör av med. Givetvis så ringer vi om det visar sig att en styrled, bromsarna eller andra saker utöver de normala service arbetena skulle dyka upp för att fråga om vi skall åtgärda felen samtidigt som bilen är här.

Läs mer om hur vi arbetar

Läs reportaget om vår racertruck

Servicebesök

 

Så här kan det låta:

Hej, jag har just köpt en Dodge diesel och skulle behöva en service.

Vad kostar det? Vad är en service? Är det ett oljebyte eller innebär det att vi skall gå igenom hela bilen? 

 

Hur servades bilen av föregående ägare? Vet inte du så kan jag lova dig att vi inte heller vet. Vi har åtskilliga gånger haft folk som kört 30 mil till oss för att få hjälp med ”ett missljud vänster fram”. Detta har oftast slutat med att kunden tagit in på hotell och stannat över natt och vi har fått jobba övertid för att hinna få allt gjort som kunden vill till dagen därpå. 

 

Vi tar betalt för vår tid och material. Tar ett oljebyte en timme så tar vi betalt för det. Tar en transservice två timmar vilket inte är ovanligt på en 68 RFE eller ZF låda där växellådan måste ha rätt temp avläst och det är en procedur för att få rätt nivå så tar vi betalt för den tiden. Skall vi göra jobbet på rätt sätt så vill vi ha betalt för det, inget krångligt.

Service enligt protokoll på Ram 1500 ECO Diesel
 

Byte av olja, filter. Byte luft & bränslefilter, Wi Techuppkoppling, koll felkoder samt utföra nödvändiga uppdateringar. samtliga punkter på detta protokoll klicka här 

Motorolja Rotella T6 5W40 1950 SEK (10liter x 195 SEK/liter)

Oljefilter 535 SEK

Luftfilter 595 SEK

Bränslefilter 596 SEK
Arbetstid 2,5 timme x 995 SEK/tim = 2487,5 SEK

Totalt = 6 163,5 SEK

Byte av transmissionsolja(växellådsolja) och transmissionsfilter

Transmissionsfilter (hela oljetråget) 1900 SEK

ZF transmissionsolja 1770 SEK (6liter x 295 SEK/liter)

Arbetstid 1,5 timme x 995 SEK/tim = 1492,5 SEK
Totalt = 5 162,5 SEK (Miljöavgift olja samt förbrukningsmaterial tillkommer)

Lånebil 150 SEK / dag

Timpenning 195 SEK