Verkstad

OBS!

På grund av rådande omständigheter har vi beslutat att med omedelbar verkan endast ta emot kontant betalning för alla arbeten och reservdelar. Vi har valt att även tillämpa förskottsbetalning vid reservdelar som skall skickas. Kontakta oss vid eventuella frågor.

Vår verkstad har jobbat exklusivt med Dodge Ram Trucks sedan 1996

Efter 25 år så har vi lärt oss en del om hur Dodge Ram Trucks fungerar. Vi servar, säljer och trimmar Ram trucks med specialinriktning på diesel med arbetar även med Dodge Ram bensin. Vi utför alla typen av servicearbeten, bromsar, framvagn, bränsleinsprutning, trimning, motorarbeten, växellådsrenoveringar, mm. 
Läs mer om oss.

Service

Vad kostar det?

Vår timpenning är 995 kr / tim ex moms och därmed är vi troligen den billigaste lastbilsverkstaden i mellan Sverige.

Vad innebär en service?

Byte av olja, filter. Byte luft & bränslefilter, Wi Techuppkoppling, koll felkoder samt utföra nödvändiga uppdateringar.
- För att se serviceprotokollets samtliga punkter klicka här.

 

Hur servades bilen av föregående ägare? 

Vet inte du så kan jag lova dig att vi inte heller vet. Vi har åtskilliga gånger haft folk som kört 30 mil till oss för att få hjälp med ”ett missljud vänster fram”. Detta har oftast slutat med att kunden tagit in på hotell och stannat över natt och vi har fått jobba övertid för att hinna få allt gjort som kunden vill till dagen därpå. 

Vi tar betalt för vår tid och material. Tar ett oljebyte en timme så tar vi betalt för det. Tar en transservice två timmar vilket inte är ovanligt på en 68 RFE eller ZF låda där växellådan måste ha rätt temp avläst och det är en procedur för att få rätt nivå så tar vi betalt för den tiden. Skall vi göra jobbet på rätt sätt så vill vi ha betalt för det, inget krångligt. Givetvis så ringer vi om det visar sig att en styrled, bromsarna eller andra saker utöver de normala service arbetena skulle dyka upp för att fråga om vi skall åtgärda felen samtidigt som bilen är här.

Uppdatering av programvara

 

Vi använder Wi Tech och Techauthority för felsökning och uppdateringar av programvara. Oftast kan vi hjälpa dig på några dagar och har under tiden en lånebil för dig som behöver. Ring för mer info om servicekostnader och tidsbokning.

Byte av olja och oljefilter, byte av luft och bränslefilter, Wi-Techuppkoppling, koll av felkoder samt utföra nödvändiga uppdateringar.

 

Motorolja Rotella T6 5W40 1950 SEK (10liter x 195 SEK/liter)

Oljefilter 535 SEK

Luftfilter 595 SEK

Bränslefilter 596 SEK
Arbetstid 2,5 timme x 995 SEK/tim = 2487,5 SEK

Totalt = 6 163,5 SEK

Lånebil 150 SEK / dag

Timpenning 995 SEK

Byte av transmissionsolja/växellådsolja och transmissionsfilter

Transmissionsfilter (hela oljetråget) 1900 SEK

ZF transmissionsolja 1770 SEK (6liter x 295 SEK/liter)

Arbetstid 1,5 timme x 995 SEK/tim = 1492,5 SEK
Totalt = 5 162,5 SEK (miljöavgift för olja samt förbrukningsmaterial tillkommer)

Kontakta oss för tidsbokning eller mer information