Avgassystem
 

Diesel och bensinmotorer har sett ungefär likadan ut i 100 år snart. Det är en luftpump vi tillsätter bränsle och ett tändsystem som startar en explosion som sätter snurr på en vevaxel enkelt beskrivet..

Elon Musk, grundaren av Tesla sa redan följande för många år sedan “ vad vi ser med diesel och förbränning av kolväten är att vi nått den fysiska gränsen för vad som är möjligt. När vi nått dit är möjligheten till förbättring av reningen mycket liten “

DPF, nox sensorer, DEF, katalysatorer, syresensorer, differenstryckgivare, känner du igen orden? Att underhålla hela systemet på en modern diesel är kostsamt bara en enstaka givare kan kosta över 10,000 kr. Givetvis så fungerar luftpumpen betydligt bättre utan allt detta motstånd och  många märker att maskinen får bättre effekt och drar mindre med ett racing avgassystem tillverkat i vad man kallar rostfritt. 90 % av dessa system är gjorda i en 409 legering som egentligen inte är rostfritt i ordets bemärkelse men ger ett hyfsat skydd och en livslängd på mella 4-6 år vid året runt körning. Av kostnadsskäl använder man denna legering men vissa tillverkare erbjuder även premium system i 304 legering med högre kromhalt. Dessa är syrafasta och vad vi kallar rostfritt på riktigt och håller givet längre men kostar det dubbla.

Inte roliga att montera heller eftersom materialet är så hårt att det nästa spricker när man skall dra ihop klammorna. 

På årsmod 94-07 med 5,9 är det ingen smart ide att köra med “ raka rör “ eftersom ljudet blir alldeles för högt. Årsmodellerna därefter med 6,7 motorn låter betydligt mindre med modifierat avgassystem eftersom man har en helt annan turbo med avgasbroms i som tar ner ljudet avsevärt. Vi rekommenderar en ljuddämpare i båda fallen.

Vi säljer Magnaflow, Flow Pro, MBRP och har div olika stacks varianter för dig som känner att du vill dra upp rören genom flaket. Har även polerade slutrör av olika modeller. Var rädd om original upphängningarna då det aldrig följer med nya i satserna.

Till 3,0 motorn finns det inget vi lagerför i alla fall. Däremot finns det möjlighet att bygga om orginalsystemet för ett bättre flöde.

För dig som åker Hemi har vi cat back system av olika fabrikat som ger ljudet en Hemi skall ha.