Bra att veta innan du köper en RAM 1500

KÖPA RAM 1500 DIESEL AV BOULDER MASKIN.
 

Det finns flera olika sätt att köpa en Ram 1500 ECO Diesel på och jag vill bara uppmärksamma dig på några saker innan du tar ett beslut. Under 2014 när ECO dieseln kom skulle alla som handlade med bilar sälja den stora som små handlare, med eller utan erfarenhet av Ram trucks över huvudet taget.

Totalviktshöjning
 

Det blev och är fortfarande ett stort utbud och priserna varierar kraftigt på försäljnings sajterna. Många aktörer som kastade sig in i elden direktimporterade bilen för eget bruk och hoppar över det mest vitala att totalvikts höja bilen och detta kostar en hel del att göra. För att gå runt detta och spara kostnaderna som detta innebär och för att över huvudet taget kunna få bilen igenom besiktningen så tar man då ur ett säte i bak och ” lättar ” bilen allt som går och hoppas att bilprovaren våg även är felkalibrerad och då kan man lyckas få igenom den med 3 pass och ca 300 kg lastkapacitet på flaket. Detta blir inskrivet i registreringsbeviset.

Tyvärr så har vi flertalet gånger sett att man som säljare inte informerar kunden om att man inte gjort totalvikts förhöjningen. Man säger att det är ingenting våra kunder frågat om. Vi anser att en Ram 1500 som inte är totalviktshöjd är mer eller mindre oduglig eftersom man faktiskt har sänkt bilens original prestanda. Det är i vårt tyck helt fel att sälja en bil som inte har denna höjning gjord. Allra mest när man inte som säljare inte upplyser kunden om det heller och det uppdagas i efterhand. En bil som inte är totalviktshöjd kommer bli billigare än en som inte är det.

Kompetens att reparera

Som med alla nya modeller så är inte Ram 1500 ECO diesel undantagen barnsjukdomar. Det är problem med avgasreningen och add blue systemet. Att inte ha en säljare eller verkstad som har en Wi Tech utrustning lokalt är heller inte en bra kombination. Det kommer mjukvara uppdateringar hela tiden som har med avgasreningen att göra och dessa måste installeras. Har säljaren inte kontinuerlig kontakt eller kanske inte alls har tillgång till en Wi Tech så kan han vare sig informera kunden att det har kommit nya uppdateringar och allra minst installera de. Kort sagt, har du verkstad med rätt kunskaper i ditt närområde som kan hjälpa dig snabbt när din bil går sönder

Garanti

Merparten av de aktörer som håller på med parallellimport där Ram trucks ingår köper garantier av olika bolag där ett av de större är Solid eftersom tillverkarens åtaganden inte gäller för denna kategori bilar. Så fort bilen lämnat amerikansk mark faller alla Chryslers och Fiats garantier och åtaganden. Vi samarbetar med Solid försäkringar och kan erbjuda dig som kund extra garanti enligt deras villkor. Oftast täcker din ordinarie försäkring (maskin skada) eventuella problem som kan uppstå. Här får du som kund avgöra hur mycket du tycker den extra garantin är värd.